preloader

Smile Design

Smile Design

Dizajni i buzëqeshjes është arti i sigurimit të fytyrës me aftësinë për të pasur dhëmbë të veçantë, idealë dhe të shëndetshëm.

Është një metodë që shton një trajtim apo estetikë që mund të realizohet me metoda të shumta trajtimi në të cilat ofrohet stomatologjia estetike. Zbardhja e dhëmbëve, veshja e dhëmbëve me laminat prej porcelani, veshja e dhëmbëve me zirkon, aplikimet e lidhjes, trajtimi i dhëmbëve me implant, mbushjet estetike, estetika rozë (estetike e mishrave të dhëmbëve) dhe trajtimet dentare ortodontike janë të gjitha trajtime me dizajn të buzëqeshjes që administrohen në stomatologjinë estetike. Ju mund të arrini buzëqeshjen ideale me këto trajtime.

Zbatimi i dizajnit të buzëqeshjes nga një dentist me njohuri për artin dhe aftësi mund t’ju ndihmojë të takoni një buzëqeshje të lumtur që do t’ju përfaqësojë për vite me radhë.

Elementi më i rëndësishëm në dizajnin e buzëqeshjes është zbulimi i një dizajni të përshtatshëm që bashkon linjat e fytyrës, gjininë, moshën, karakteristikat e personit.

Dhëmbë të shëndetshëm, kafshimi, të folur dhe buzëqeshje estetike, realizimi i këtyre funksioneve me teknikat e duhura jep rezultate shëndetësore.

Para kryerjes së dizajnit të buzëqeshjes, dentisti jep informacion se çfarë lloj kursi duhet ndjekur në lidhje me trajtimin duke marrë parasysh matjet 3D për dhëmbët, nofullën dhe gojën me një tomografi të detajuar. Nëse pacienti ka mbushje të vjetra, prishje ose probleme me mishrat e dhëmbëve, zona këto trajtime do të ruajnë rajonet që do të shtohen në fazat e mëvonshme pas përmbushjes së shëndetit oral. Pas përfundimit të shëndetit oral, ju mund të buzëqeshni lirshëm pas kryerjes së trajtimeve të tjera në të cilat mund të keni një buzëqeshje estetike.

Dizajni estetik i buzëqeshjes nuk bëhet në të njëjtën metodë dhe stil për çdo person. Mund të ketë ndryshime në bazë të strukturës së fytyrës dhe gojës së çdo personi. Nëse personi ka dhëmbë dhe mishra të shëndetshëm dhe është në ankth vetëm për shkak të shtrembërimit të dukshëm, atëherë duhet të administrohet një model buzëqeshjeje me opsionet e trajtimit ortodontik. Ose nëse pacienti ka dhëmbë të munguar, duhet të kryhet trajtimi me implant të dhëmbëve duke plotësuar boshllëqet në buzëqeshje.

13 para web
13 pas web