Mbushjet kryhen me materiale estetike, Kompozite te gjenerates se fundit, jane materiale te importuara nga Amerika, Japonia, Gjermania, materiale qe i gjeni edhe ne klinikat me ne ze ne Europe dhe Amerike. E vetmja gje qe ndryshon eshte cmimi.
Mbushjet estetike, realizohen kryesisht ne nje seance nese demtimi i kurores se dhembit nuk ka shkaktuar infeksione te indeve kockore.
Mbushjet estetike ose te bardha jane te gradave te ndryshme dhe garancia e tyre varion nga dy deri ne pese vjet.