preloader

All on 8

All on 8

Implantet dentare All-on-8 janë një lloj implanti me ngarkim të menjëhershëm me një fazë. Kjo teknikë është më e përshtatshme në rastin e adentisë totale (humbjes së të gjithë dhëmbëve). Një hark dentar kërkon nga 8 deri në 12-14 implante dentare. Karakteristika kryesore e këtij protokolli implantimi është se nuk përfshin shartim kockor: në 90% të rasteve vendosja e implanteve mund të kryhet pa korrigjim paraprak të densitetit kockor të nofullës. Përveç kësaj, protezat vendosen menjëherë, gjë që i mundëson pacientit të kthehet në një jetë të plotë në vetëm pak ditë pas procedurës. Një protezë fikse vendoset brenda 2-3 ditëve të para pas instalimit të implantit. Kjo është shumë e rëndësishme sepse rikthen estetikën dhe funksionalitetin identik me ato të dhëmbëve natyralë, duke rritur vetëbesimin e pacientit. Përveç kësaj, proteza është e nevojshme për shëndetin e indit kockor dhe për ngarkimin e implanteve.