preloader

Heqje kirurgjikale e dhembeve te retinuar

Heqje kirurgjikale e dhembeve te retinuar

Heqja kirurgjikale e një dhëmbi të varrosur ose të impaktuar është një procedurë për të hequr një dhëmb që është zhvilluar në një pozicion të gabuar. Heqja kirurgjikale e dhëmbëve të impaktuar kërkohet kur dhëmbi nuk ka dalë në zgavrën e gojës dhe është i mbuluar nga inde të buta dhe/ose kocka, dhe procedura kërkon prerjen e këtyre indeve. Dhëmbët më të prekur janë molarët e tretë dhe kaninët nofull, por impaksioni mund të ndodhë me çdo dhëmb.

E gjithë proçedura zakonisht zgjat rreth 30 deri në 60 minuta. Dhëmbët që nuk janë plotësisht të zhytur nën mish, janë më të thjeshtë për t’u hequr se e anasjellta.
Në disa raste, nëse një dhëmb i prekur ose i varrosur nuk hiqet, mund të çojë në probleme të mëtejshme dentare, duke përfshirë prishjen dhe sëmundjen e mishrave të dhëmbëve. Heqja e dhëmbit ose dhëmbëve mund të ndihmojë në zvogëlimin e gjasave që kjo të ndodhë.

dhembet e retinuar