preloader

Heqje kirurgjikale e dhëmbëve të thyer

Heqje kirurgjikale e dhëmbëve të thyer

Nëse një dhëmb thyhet në vijën e mishrave të dhëmbëve, dentistit mund t’i duhet të bëjë një prerje për të hequr copat. Mënyra e heqjes varet nga vendndodhja dhe gjendja e dhëmbit. Shumica e rasteve kërkojnë vetëm nxjerrje të thjeshta. Një prerje bëhet e nevojshme kur dentisti nuk mund ta arrijë dhëmbin me mjete. Nxjerrja kirurgjikale shpesh ndodh me dhëmbët e pjekurisë. Gjatë kësaj procedure të nxjerrjes së dhëmbit të thyer, mund të prisni që të merrni një injeksion me lidokainë për të mpirë zonën. Disa pacientë mund të kenë nevojë gjithashtu për qetësim për t’u marrë me procesin.

dhemb i thyer