preloader

Sinus-lift Major

Sinus-lift Major

Ngritja e sinusit i referohet shtimit ose ngritjes së sinusit maksilar për të krijuar më shumë hapësirë ​​për kockën e re.

Sinuset maksilare janë kavitete të mbushura me ajër që ndodhen pak mbi pjesën e pasme të nofullës së sipërme ose të nofullës së sipërme. Duke ngritur sinusin dhe duke shartuar kockën në mes, ka më shumë kockë për një mjek për të vendosur një implant dentar.

Nëse nuk keni mjaft kockë të nofullës së sipërme, implanti nuk mund të ankorohet siç duhet dhe implanti juaj i ri dentar nuk mund të kryejë disa detyra më të vështira, siç është përtypja.

Pa kocka të mjaftueshme, implanti dentar nuk do të sigurohet siç duhet dhe mund të dështojë. Disa nga arsyet pse mund të keni përjetuar humbje kockore në nofull përfshijnë:

  • defekte te lindjes
  • kanceri
  • variacion natyral, ku kavitetet tuaja të sinusit janë shumë të mëdha ose kocka e nofullës shumë e hollë
  • sëmundje periodontale

Për Sinus-Lift Major nevojitet kockë artificiale dhe bëhet hapje laterale.