preloader

Sinus-Lift Minor

Sinus-Lift Minor

Ngritja e sinuseve, e quajtur edhe shtimi i sinusit, është një procedurë që e bën më të lehtë vendosjen e implanteve dentare. Disa pacientë kanë nevojë për implante dentare, por kanë pësuar humbje kockore, duke mos pasur mbështetje të mjaftueshme kockore të nevojshme për implantet. Ju mund të merrni mbështetjen që ju nevojitet duke bërë një zmadhim të sinusit.

Kjo procedurë rrit sasinë e kockave në nofullën e sipërme që kërkohet për implantet dentare. Kjo është një nga procedurat më të zakonshme të shartimit të kockave për pacientët me implant dentar. Një zmadhim i sinusit mund të jetë i nevojshëm nëse ju mungojnë dhëmbët dhe kocka e nofullës në pjesën e pasme të nofullës tuaj, afër sinuseve. Kocka e nofullës dhe dhëmbët në këtë zonë mund të humbasin për shkak të defekteve të lindjes, sëmundjes periodontale, kancerit, kushteve të tjera mjekësore ose thjesht procesit të shërimit natyror. Një sinus lift mund të përdoret gjithashtu nëse sinuset tuaja janë shumë afër nofullës së sipërme dhe keni nevojë për më shumë hapësirë ​​për të vendosur implantin.

Sinus-Lift minor ndodh në rastet ku nuk është e nevojshme hapja laterale.