preloader

Aparat ortodontik fix me braketa qeramike

Aparat ortodontik fix me braketa qeramike

Braketat qeramike, të quajtura shpeshherë dhe “të bardha” ose “baketa të qarta” janë një formë e pajisjes ortodontike konvencionale duke përdorur braketa të cilat janë të fiksuara në dhëmbë dhe tela të cilët janë të lidhur në kllapa.

Dallimi i tyre kryesor nga mbajtëset metalike është thjesht lloji i braketa që përdoret. Me mbajtëse qeramike, ato janë të qarta ose me ngjyrë dhëmbësh (të bardhë), jo metalike.

Duhet të përdoret ende një tel metalik, i cili kalon në mes të kllapave.

Ky tel metalik mund të ketë një shtresë me ngjyrë dhëmbi që e bën telin më pak të dukshëm. Veshja në tel mund të konsumohet gradualisht ose të fshihet midis takimeve të rregullimit. Nëse kjo ndodh shumë, një tel i ri i veshur mund të vendoset në takimin e rregullimit.

Teli mbahet në vend në braketa të çdo dhëmbi nëpërmjet një brezi elastik ose lidhëse metalike të veshur pak.

Në rastin e mbajtëseve qeramike, një braketë argjendi përdoret shpesh në dhëmbët molarë të pasmë.

Avantazhi kryesor i zgjedhjes së mbajtëseve qeramike është se krijon një pamje më të këndshme, më pak të dukshme për pacientin, veçanërisht nga distanca.

qeramike