preloader

Kurim i dhëmbëve të qumështit

Kurim i dhëmbëve të qumështit

Trajtimi do të varet nga simptomat, mosha dhe shëndeti i përgjithshëm i fëmijës suaj. Do të varet gjithashtu nga sa e rëndë është gjendja.

Në shumicën e rasteve, trajtimi kërkon heqjen e pjesës së prishur të dhëmbit dhe zëvendësimin e tij me një mbushje. Mbushjet janë materiale të vendosura në dhëmbë për të riparuar dëmtimet e shkaktuara nga prishja e dhëmbëve. Quhen edhe restaurime. Ekzistojnë lloje të ndryshme të mbushjeve:

Restaurime direkte. Këto kanë nevojë për një vizitë të vetme për të vendosur një mbushje direkt në një vrimë të përgatitur. Këto mbushje mund të bëhen nga argjendi, pluhurat e qelqit të imët, acidet akrilike ose rrëshira. Shpesh janë me ngjyrë dhëmbësh.

Restaurimet indirekte. Këto kërkojnë 2 ose më shumë vizita. Ato përfshijnë inlays, onlays, rimeso, kurora dhe ura. Këto janë të ndërtuara me ar, aliazhe të metaleve bazë, qeramikë ose përbërje. Shumë nga këto materiale mund të duken si smalt natyral të dhëmbëve.

NancyJP-202115152015995021.jpg.optimal