preloader

Graft mukozal

Graft mukozal

Grafti i mukozës orale është një autograft lehtësisht i aksesueshëm që mund të merret në një madhësi të mjaftueshme për procedura të vetme ose të shumëfishta. Mukoza e gojës është termi i përdorur për të përshkruar rreshtimin e indeve të buta të zgavrës me gojë, duke përfshirë mukozën bukale dhe gingivat. Ka shumë funksione të ndryshme dhe përbëhet nga një strukturë e veçantë me shtresa që është e ngjashme me strukturën dhe funksionin e lëkurës.