preloader

Aparat ortodontik fix me braketa metalike

Aparat ortodontik fix me braketa metalike

Pajisja metalike përmban braketa metalike të cilat fiksohen në çdo dhëmb me tel të posaçëm, ku këto brekta ngjiten me njëri-tjetrin dhe me tel ortodontik. Këto braketa i shtyjnë butësisht dhëmbët në pozicionin e duhur. Pajisjet fikse (ose mbajtëset) përbëhen nga braketa të vogla që ngjiten në sipërfaqen e përparme të dhëmbëve me një ngjitës dentar dhe lidhen me një tel të hollë që mbahet në vend me sythe elastike. Teli është i hollë dhe fleksibël në fillim, dhe ndërsa trajtimi përparon, ai bëhet më i ngurtë, duke lëvizur në mënyrë efektive dhëmbët në pozicionin e dëshiruar. Varësisht se sa i rëndë është problemi, ky trajtim mund të zgjasë diku nga gjashtë deri në 30 muaj.

Braketat tradicionale metalike janë lloji më i zakonshëm i pajisjeve fikse. Ato janë bërë nga shirita metalikë, kllapa dhe tela, dhe ju mund të zgjidhni elastikë shumëngjyrësh që kllapat të dallohen. Ky lloj trajtimi është i besueshëm, efektiv dhe ekonomik, dhe në ditët e sotme, edhe më i rehatshëm për t’u mbajtur.

meatlike