preloader

Higjenizim – pastrim profesional dhëmbësh

Higjenizim – pastrim profesional dhëmbësh

A e dini se keni mijëra baktere natyrale në gojën tuaj që duan të jetojnë në sipërfaqen e dhëmbëve tuaj dhe ndajnë të njëjtin ushqim që hani? Grua, apo jo? Lajmi i mirë është se bakteret e tepërta mund të hiqen nga dhëmbët tuaj nëpërmjet larjes së rregullt, pastrimit të dhëmbëve me fill ose me higjenizimet e rregullta te dentisti.

Për të parandaluar rritjen e popullatave të baktereve dhe për të shkaktuar ulur problemet dentare si prishja e dhëmbëve dhe sëmundjet e mishrave të dhëmbëve, këshillohet që individët të rezervojnë vizitën e tyre dentare një herë në gjashtë muaj për një ekzaminim dhe pastrim dentar. Ekzaminimet dentare do të lejojnë dentistin tuaj të përgjithshëm të vlerësojë shëndetin e dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve, ndërsa pastrimet profesionale të dhëmbëve do të heqin pllakat dhe gurët e tepërt. Meqenëse bakteret jetojnë në pllakat dhe gurët dentar, kjo gjithashtu largon sasi të mëdha bakteresh.

Në varësi të sasisë së pllakës dhe gurëve në dhëmbët tuaj, dentisti do të kryejë një pastrim të thjeshtë ose flourizim.

ezgif.com-gif-maker (32)