preloader

Prevencion dhe trajtim i hershëm i paradontozës

Prevencion dhe trajtim i hershëm i paradontozës

Përveç optimizimit të higjienës orale në shtëpi, lënia e duhanit dhe një dietë e mirë janë gjithashtu metoda efektive për parandalimin e periodontitit.

Asnjë inflamacion i mishrave të dhëmbëve (gingivit) nuk do të zhvillohet nëse nuk ka pllakë bakteriale në dhëmbë dhe nëse nuk ka gingivit, nuk do të ketë periodontitis. Higjiena e vazhdueshme e mirë orale në shtëpi, heqja e rregullt e gurëzave të dhëmbëve në praktikën dentare, një dietë e shëndetshme dhe lënia e duhanit nëse është e mundur janë hapat më të rëndësishëm për parandalimin e periodontitit.

Për të parandaluar në mënyrë optimale gingivitin si dhe periodontitin, mishrat e dhëmbëve duhet të ekzaminohen rregullisht në praktikën dentare dhe çdo vend ku gjenden shenja të inflamacionit ose xhepat e mishrave të dhëmbëve duhet të trajtohen menjëherë.

paradontoze