preloader

Mbushja e kanaleve

Mbushja e kanaleve

Mbushja e kanalit të rrënjës është një mënyrë për të mbajtur një dhëmb, pasi pjesa e gjallë (pulpa) është dëmtuar në mënyrë të pakthyeshme.
Pulpa është një përzierje e fibrave nervore dhe enëve të vogla të gjakut që mund të inflamohen shumë (duke shkaktuar dhimbje dhëmbi) ose të vdesin (duke shkaktuar një absces). Kjo mund të ndodhë ose në prani të prishjes së dhëmbëve ose pas një goditjeje të rëndë në dhëmb.

Qëllimi i procedurës është heqja pa dhimbje e pulpës së dëmtuar, nën anestezi lokale dhe largimi i çdo infeksioni që mund të jetë i pranishëm. Pasi kanalet janë pastruar dhe formuar ato mbushen me një material të veçantë mbushës. Kjo punë zakonisht kryhet në dy vizita deri në 90 minuta në kohë. Pasi mbushja e kanalit të rrënjës është vendosur, kurora e dhëmbit restaurohet me një mbushje të madhe.

filling