preloader

All on 6

All on 6

Trajtimi i implantit dentar All-on-6 rekomandohet për pacientët me hark të plotë të dhëmbëve që mungojnë. Është gjithashtu për pacientët me dhëmbë të munguar pjesërisht dhe duan të marrin një implant dentar me hark të plotë, duke zëvendësuar dhëmbët ekzistues. Procesi All-on-6 ofron një alternativë të qëndrueshme, afatgjatë, ndaj protezave tradicionale.

Para implanteve të plota dentare, dentisti do të duhet të ekzaminojë gojën tuaj dhe do të dëshirojë të diskutojë historinë tuaj mjekësore pasi sëmundjet sistemike mund të ndikojnë në shërimin. Disa medikamente gjithashtu mund të ndikojnë të gjitha në trajtimin e gjashtë implanteve.

Me opsionin e zëvendësimit të plotë të dhëmbit të gojës, 6 implante dentare vendosen në intervale strategjike përgjatë harkut tuaj të sipërm ose të poshtëm dhe është e rëndësishme që ato të marrin mbështetje të mjaftueshme nga kocka përreth. Nëse keni humbur dhëmbët disa vite më parë, atëherë mund të keni vuajtur ndjeshëm nga humbja e dhëmbëve nga humbja e kockave të dhëmbëve.

Ky mund të jetë gjithashtu rasti nëse keni pasur një sëmundje periodontale të avancuar e cila ka rezultuar në shkatërrimin e kockave që dikur rrethonin dhëmbët tuaj natyralë. Nëse keni humbur kockën, atëherë një seri e plotë e trajtimit të implanteve dentare është normalisht ende e mundur pasi dentisti mund të krijojë kocka për nivelet e implantit duke përdorur teknika të sofistikuara të shartimit të kockave.